TEDx

KAJ JE TED?

TED je neprofitna organizacija posvečena širjenju idej. Začetek zgodbe sega v leto 1984, ko se je v Kaliforniji odvil štiridnevni dogodek namenjen združitvi zamisli s treh različnih področij: tehnologije, zabave in oblikovanja = TechnologyEntertainmentDesign. Od tedaj TED deluje preko raznolikih mednarodnih pobud in aktivnosti. Na vsakoletni TED konferenci vodilni svetovni misleci in akterji svoje znanje posredujejo v 3 do 18 minut dolgih nastopih. Po dogodku so na TED.com njihovi govori brezplačno dostopni vsakomur. Med obstoječimi govorniki so številna znana imena kot Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Gordon Brown in drugi. Na odru TEDa je spregovorila tudi edina Slovenka Renata Salecl.

TEDx

KAJ PA TEDx? 

X = neodvisno organiziran dogodek po licenci TED-a

V duhu idej vrednih širjenja je nastal TEDx. Gre za program lokalnih dogodkov, ki v lastni režiji združujejo ljudi, da bi podoživeli izvorno izkušnjo s konference TED. Ob dogodku TEDx se izmenjujejo TED govori in živi nastopi z željo zanetiti poglobljeno razpravo in povezanost znotraj prisotne skupine ter med širšim občinstvom. Ti lokalni dogodki dobijo oznako TEDx, pri čemer x pomeni neodvisno organiziran dogodek. Oglejte si predstavitveni video TEDx-a.

TEDx

O TEDxLjubljana

Prvi TEDxLjubljana dogodek se je zgodil spomladi leta 2009. Do danes smo gostili že več kot 130 različnih govornikov, ki so na posamičnih lokacijah znotraj prestolnice združili od 70 do kar 1500 obiskovalcev. Ponosni smo, da naši dogodki iz leta v leto rastejo. Vrata idejam, vrednim širjenja, člani organizatorske ekipe tako skupaj z obiskovalci še naprej pogumno odpiramo. V tokratnem dogodku odpiramo vrata v najgloblji TEDx dogodek na svetu z našim prvim podzemnim TEDx dogodkom v Sloveniji, TEDxVelenje.

Za več informacij lepo vabljeni na našo spletno stran: http://www.tedxljubljana.com/